Superfablab-kamp

Een maker space voor kinderen om alles te ontdekken over technologie, elektriciteit, elektronica, 3D printen, lasercutting en zo veel meer!

Superfablab-kamp

Beste ouders, grootouders en andere sympathisanten, wees FIER op de deelnemers van dit uitdagende en gevarieerde kamp! 3D-printen, elektronica, milieu, bruggen, beton, programmeren, solderen, …. alles kwam aan bod! Op de eerste dag liet Sofie van studio bon+jour iedereen kennis maken met BETON! Iedereen maakte zijn eigen vorm, maakte beton om dan in de vormen te gieten. Benieuwd wat het resultaat gaat zijn tegen vrijdag. Maar op maandag werden ook de ontwerpen voor de 3D-printer gemaakt met Tinkercad. En kreeg iedereen een initiatie tot Gimp om foto’s te bewerken. Dinsdag werd er geprogrammeerd: verkeerslichten met breadboard en Arduino, materiaal geleverd door Gotron Aalst. Ook de lasercutter werd aan het werk gezet om een boxje te maken met geluidregistratie. Daarna werd er nog wat gewerkt met Gimp. Woensdag was ook weer een superboeiende dag. In de voormiddag werd er gestart met het maken van een aquaponie voor in ons fablab dankzij Niek van Ekoli. Aquaponics is een systeem dat hydrocultuur (planten kweken op water) en aquacultuur (vissen kweken) combineert in een ecologisch evenwicht. In de namiddag, zorgde Michelle van Glimps dan weer voor meer kennis over zwammen en hoe je met “afval” een duurzaam product kunt maken. Alle deelnemers kregen hun eigen pakketje met mycelium mee naar huis om verdere te experimenteren. De mogelijkheden zijn oneindig, neem zeker eens een kijkje op hun website en hou onze facebook-pagina en website in het oog, want er volgen nog leuke workshops met hen! De deelnemers van ons kamp konden tussendoor genieten van een lekkere watermeloen, een welkome verfrissing. Donderdagvoormiddag werd er een demonstratie gegeven met materiaal van Bare Conductive, verf die elektriciteit geleidt. Er bestaat een goedkoper alternatief echter wel minder effici├źnt, namelijk grafiet van zachte potloden. Toch is het iedereen gelukt om het LED-lichtje te laten branden via zijn tekening en de batterij die aan de andere kant stond. In de namiddag werd werden motortjes en schakelaartjes gesoldeerd en na heel wat geknutsel was iedereen zijn hovercraft klaar om te testen. Vrijdag was er heel snel! Sofie van Studio Bon+jour opnieuw langs om de betonnen potjes te versieren. Ook onze begeleiders Tessa en Daan deden vlijtig mee! Daarna kwam bij iedereen het ingenieurs-gen naar boven. Er werd met spaghetti heel wat stevige bruggen gemaakt. En wat is nu het beste middel om de bruggen te bouwen? Lijmpistool, plakband, tape, … of een combinatie van alles? Tussendoor werden er koekjes gegeten, maar ook frisse watermeloen, fruitbrochettes en zelfs een lekker ijsje van ’t Vlindertje. Met dank aan de begeleiders Tessa Ickx, Daan Beernaert, Sylvie Dewaele, Jordy Robignon, Aster De Bolle, Pepijn De Bolle en Kurt De Meulenaere.

https://www.facebook.com/pg/astertechnics/photos/?tab=album&album_id=1595738833860202