Activiteiten

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten en nieuwtjes? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Specifieke maatregelen rond Covid-19 tijdens de activiteiten

We houden ons aan de set van verplichte regels voor alle georganiseerde activiteiten, aanbod, kampen, werkingen voor (en meestal door) kinderen en jongeren in de zomer, gekend onder de jeugdwerkregels die zijn terug te vinden op de website ambrassade.be. 

De toepassing van de jeugdwerkregels is echter onderhevig aan nieuwe besluiten van de Nationale Veiligheidsraad de komende weken en maanden. We volgen dit dan ook van nabij op. Voor onze kampen vind je via volgende link alle regels: https://ambrassade.be/files/attachments/.2956/COM_20200522_zomerplan_vakantiekampen_zonder_overnachting_DEF.pdf

Gezien we een ganse week met dezelfde personen samen werken en we sowieso nooit meer dan 15 deelnemers per kamp toelaten is onze “bubbel” ook klein. Uiteraard zijn er ook de andere opgelegde voorzieningen zoals ontsmettingsmiddel, mondmaskers, gelegenheid om de handen te wassen, enz…

Spijtig genoeg moet we dit jaar vragen om de kinderen beneden aan de voordeur af te zetten en kunnen de volwassenen niet mee naar de ruimte boven.

Heb je nog vragen, aarzel niet om ons te contacteren of neem eens een kijkje op deze pagina: https://ambrassade.be/nl/kennis/artikel/jeugdwerkzomer-faq-ouders

Digitaal fotografiekamp – van 6 tot en met 10/07/2020 – VOLZET

Digitaal fotografiekamp 2019

Om te weten hoe leuk en tegelijkertijd leerrijk het is, neem je best eens een kijkje naar ons fotoalbum van de afgelopen 3 jaar. We starten met de technische eigenschappen rond het fototoestel zelf: hoe werkt het diafragma, voor wat staat ISO, enz… We gaan terug in de tijd om uit te zoeken hoe de eerste fototoestellen werkten. We maken zelf een camera obscura, zowel in het groot (de volledige ruimte van het fablab) als in een kleine doos. De geheimen van een goede belichting komen ook aan bod. Buiten het maken van portretten, gaan we ook op stap in de onmiddellijke omgeving om foto’s te maken, dit zowel in een bos als op een terrein vol oude machines. We laten werken met kleur en water. En hoe kan je het best snelle bewegende personen of objecten fotograferen. Of hoe laten we een model poseren? Tenslotte is er ook het digitale aspect want wie wil nu zijn foto’s niet bewerken op computer?! Hoe kunnen we foto’s bewerken, welke paketten bestaan er buiten het gekende Photoshop? Behalve bepaalde zelf genomen foto’s bewerken en “verbeteren”, worden ze ook vervormd tot gekke foto’s, enz… Foto’s kun je delen met je vrienden en familie al dan niet via de sociale media, maar bij ons kiest iedereen een foto die hij digitaal bewerkt heeft om deze dan te drukken op een T-shirt of een katoenen zak. Het technische aspect van het bedrukken van stoffen wordt ook uitgelegd.

En deze keer komt Phablabs 4.0 ook een lenticulaire workshop geven. Wat is dat? Kom het ontdekken, jullie zullen niet ontgoocheld zijn!

Nadat alle foto’s zijn gekozen en bewerkt wordt er gezamelijk gewerkt aan een professionele presentatie/slideshow voor het slotevent voor de ouders en grootouders.

Formules van geslaagde kampen, mag je niet snel veranderen, daarom is de fotografe van dienst opnieuw Lisa Bilterijst.

Vanaf 10 jaar tot en met 15 jaar

Maximum 15 deelnemers (VOLZET)

Data: van 6 juli tot en met 10 juli – uren: Elke dag van 9u00 tot 16u00

Inschrijvingsgeld: 215 €/deelnemer (materiaal, alsook tussendoortje en drankje inbegrepen) (gelieve eigen fototoestel en dagelijks lunchpakket mee te brengen)

Super-Fablabkamp – van 10 tot en met 14/08/2020

superfablab2019
Super-Fablabkamp 2019

Naast 3D-printen en lasercutten, voorzien we natuurlijk nog leuke dingen… wat? We maken een tekenrobot en we maken ook iets met lege oesterschelpen. We maken nog meer en dat maken we zo snel mogelijk bekend! Hou daarom onze website en Facebook-pagina in de gaten of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Zoals altijd, alles wat er wordt gemaakt, nemen jullie natuurlijk mee naar huis op het einde van het kamp!

Vanaf 8 jaar tot en met 13 jaar

Maximum 15 deelnemers (nog 2 vrije plaatsen)

Datum: van 10 tot en met 14 augustus 2020 – uren: van 9u00 tot 16u00

Inschrijvingsgeld: 215€/deelnemer (materiaal, tussendoortje en drankje zijn inbegrepen – gelieve zelf lunchpakket te voorzien)

Open Fablab – nieuwe datum volgt

CNC frees

Tijdens het open fablab stellen we de maker space
vrijblijvend open voor studenten en volwassenen. Je betaalt niets, behalve
voor het verbruiksmateriaal wanneer je iets maakt dat je later mee naar huis
neemt. 

Je kan dus gebruik maken van onze infrastructuur om
je eigen projecten te realiseren. De aanwezige begeleider houdt een oogje in
het zeil en helpt waar nodig en kan.

We verwachten wel dat je ons fablabreglement
ondertekent en dat je je creaties deelt op onze sociale media.

Vanaf 13 jaar tot en met …

Maximum 7 deelnemers

Datum: Zaterdag ??? – Uren: van 14u00 tot 17u00

Inschrijvingsgeld: gratis, enkel verbruiksmateriaal en lasertijd te betalen.

De Jonge Ontdekkers – nieuwe data volgen

Jonge Ontdekkers

Samen met Arteveldehogeschool werken we de komende 2 jaar aan het project “Let’s STEM together”.

De eerste activiteiten in onze regio vinden plaats speciaal voor kinderen tussen de 5 en 7 jaar op volgende dagen:

  • woensdag ???: Woeste Willem is woest!! Hij zat op zee en zijn piratenzeilboot ging maar niet vooruit. Weten jullie waarom hij niet kon varen? Inderdaad, er was geen wind! Hoe zouden we hem kunnen helpen zodat hij dit niet meer gebeurt?
  • woensdag ???: De elfjes van het toverbos houden van mooie kleuren, en ze houden ervan om zwevend op een bel door het bos te reizen. Maar de bellen die de opper-elf blaast, spatten zo snel uiteen! Slaag jij erin om grote, mooie zeepbellen te blazen die lang in de lucht blijven?
  • woensdag ???: Het paleis van de ijskoningin is ingestort. Er liggen grote brokstukken ijs voor de ingang van het kasteel. Ze houdt een jongen gevangen, we moeten hem zo snel mogelijk bevrijden.

Maximum 15 deelnemers (nog 5 vrije plaatsen)

Uren: Telkens van 14u00 tot 17u00

Inschrijvingsgeld: 7,5 €/deelnemer/sessie (materiaal, alsook tussendoortje en drankje inbegrepen)

Kinderatelier De Helix -Kruidenwijzer – nieuwe datum volgt

kruidenwijzer

De kruidenwijzer – een
windroos die wel wat weg heeft van het rad van fortuin – is een spel met
opdrachten voor kinderen van 6-14 jaar.

Het is de bedoeling de wondere wereld van de kruiden te verkennen en als groep alle opdrachten tot een goed einde te brengen. We zullen ook kruiden plukken en deze verwerken, zoals echte herboristen.

Deze activiteit is ontwikkeld door Flore vzw in samenwerking met Astertechnics en het Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu: De Helix.

Vanaf 6 jaar tot en met 14 jaar

Maximum 15 deelnemers

Datum: ??? – uren: van 14u00 tot 17u00

Inschrijvingsgeld: 25€/deelnemer (materiaal, tussendoortje en drankje zijn inbegrepen)

EMAIL
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram