Activiteiten

Een maker space voor kinderen om alles te ontdekken over technologie, elektriciteit, elektronica, 3D printen, lasercutting en zo veel meer!

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten en nieuwtjes? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Specifieke maatregelen rond Covid-19 tijdens de activiteiten

We houden ons aan de set van verplichte regels voor alle georganiseerde activiteiten, aanbod, kampen, werkingen voor (en meestal door) kinderen en jongeren in de zomer, gekend onder de jeugdwerkregels die zijn terug te vinden op de website ambrassade.be. 

De toepassing van de jeugdwerkregels is echter onderhevig aan nieuwe besluiten van de Nationale Veiligheidsraad de komende weken en maanden. We volgen dit dan ook van nabij op. Voor onze kampen vind je via volgende link alle regels: https://ambrassade.be/files/attachments/.2956/COM_20200522_zomerplan_vakantiekampen_zonder_overnachting_DEF.pdf

Gezien we een ganse week met dezelfde personen samen werken en we sowieso nooit meer dan 15 deelnemers per kamp toelaten is onze “bubbel” ook klein. Uiteraard zijn er ook de andere opgelegde voorzieningen zoals ontsmettingsmiddel, mondmaskers, gelegenheid om de handen te wassen, enz…

Spijtig genoeg moet we dit jaar vragen om de kinderen beneden aan de voordeur af te zetten en kunnen de volwassenen niet mee naar de ruimte boven.

Heb je nog vragen, aarzel niet om ons te contacteren of neem eens een kijkje op deze pagina: https://ambrassade.be/nl/kennis/artikel/jeugdwerkzomer-faq-ouders

De Jonge Ontdekkers

Jonge Ontdekkers

Samen met Arteveldehogeschool werken we aan het project “Let’s STEM together”.

De eerste activiteiten in onze regio vonden het afgelopen jaar plaats speciaal voor kinderen tussen de 5 en 7 jaar. Op 20/01/2021 starten we met een nieuwe reeks.

  • 20/01/2021: vogelverwennerij
  • 10/02/2021: kleurrijke juwelen
  • 17/03/2021: spiegelend licht
  • 13/04/2021 – voormiddag: lekker geurend
  • 13/04/2021 – namiddag: hapje en tapje
  • 05/05/2021: music maestro
  • 30/06/2021: kleurtjes van de regenboog

Maximum 15 deelnemers

Uren: Telkens van 14u00 tot 17u00. De voormiddag sessie op 13/04/2021 is van 9u00 tot 12u00. Kinderen die zich ook voor de namiddagsessie inschrijven, blijven uiteraard tijdens de middag hun boterhammekes bij ons opeten.

Inschrijvingsgeld: 12 €/deelnemer/sessie (materiaal, alsook tussendoortje en drankje inbegrepen). Inschrijven voor alle 7 de sessies kost 75€.

Stop-motionkamp – 15, 16 en 17 februari 2021

Stop-Motionkamp 2020
Stop-Motionkamp 2020

Stop-motion, ook wel stop-frameanimatie genoemd, is een simpele film techniek waarmee je bijzondere filmpjes kunt maken. Voordat de digitale animaties werden uitgevonden, werden stop-motions veel gebruikt voor “special effects” in films.

Ook dit jaar komt Lisa Bilterijst alles aanleren wat je moet weten over het maken van filmpjes.

Vanaf 9 jaar tot en met 12 jaar

Maximum 10 deelnemers

Datum: op 15, 16 en 17 februari 2021 – uren: van 9u00 tot 16u30

Inschrijvingsgeld: 135€/deelnemer (materiaal, tussendoortje en drankje zijn inbegrepen – gelieve zelf lunchpakket te voorzien)

Natuurkamp – 14, 15 en 16 april 2021

Natuurkamp
Natuurkamp

Er zijn heel wat leuke activiteiten in en rond de natuur. Tijdens dit kamp gaan we alles combineren. Meer details volgen.

Vanaf 8 jaar tot en met 12 jaar

Maximum 15 deelnemers

Datum: op 14, 15 en 16 april 2021 – uren: van 9u00 tot 16u30

Inschrijvingsgeld: 135€/deelnemer (materiaal, tussendoortje en drankje zijn inbegrepen – gelieve zelf lunchpakket te voorzien)

Kookkamp – van 12 tot en met 16 juli 2021

Kookkamp
Kookkamp

Een nieuw kamp dat echt superleuk gaat worden. Onder begeleiding van Emma Bilterijst koken we elke dag een voorgerechtje en een hoofdgerecht. Ook een nagerecht of gebak staan op het menu. We laten ons elke dag inspireren door zeer gekende specialiteiten van een bepaald land. Voor het menu , hou je best onze website en Facebook-pagina in de gaten of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Wat we koken, gaan we natuurlijk zelf opeten. De recepten krijgen jullie uiteraard mee naar huis!

Vanaf 10 jaar tot en met 16 jaar

Maximum 10 deelnemers

Datum: van 12 tot en met 16 juli 2021 – uren: van 9u00 tot 16u30

Inschrijvingsgeld: 245€/deelnemer (materiaal, tussendoortje en drankje zijn inbegrepen – lunchpakket dienen jullie uiteraard NIET te voorzien)

Fotografiekamp – van 9 tot en met 13 augustus 2021

Fotografiekamp 2020
Fotografiekamp 2020

Om te weten hoe leuk en tegelijkertijd leerrijk het is, neem je best eens een kijkje naar ons fotoalbum van de afgelopen 4 jaar. We starten met de technische eigenschappen rond het fototoestel zelf: hoe werkt het diafragma, voor wat staat ISO, enz… We gaan terug in de tijd om uit te zoeken hoe de eerste fototoestellen werkten. We maken zelf een camera obscura, zowel in het groot (de volledige ruimte van het fablab) als in een kleine doos. De geheimen van een goede belichting komen ook aan bod. Buiten het maken van portretten, gaan we ook op stap in de onmiddellijke omgeving om foto’s te maken, dit zowel in een bos als op een terrein vol oude machines. We laten werken met kleur en water. En hoe kan je het best snelle bewegende personen of objecten fotograferen. Of hoe laten we een model poseren? Tenslotte is er ook het digitale aspect want wie wil nu zijn foto’s niet bewerken op computer?! Hoe kunnen we foto’s bewerken, welke paketten bestaan er buiten het gekende Photoshop? Behalve bepaalde zelf genomen foto’s bewerken en “verbeteren”, worden ze ook vervormd tot gekke foto’s, enz… Foto’s kun je delen met je vrienden en familie al dan niet via de sociale media, maar bij ons kiest iedereen een foto die hij digitaal bewerkt heeft om deze dan te drukken op een T-shirt of een katoenen zak. Het technische aspect van het bedrukken van stoffen wordt ook uitgelegd.

Nadat alle foto’s zijn gekozen en bewerkt wordt er gezamelijk gewerkt aan een presentatie/slideshow voor het slotevent voor de ouders en grootouders.

Formules van geslaagde kampen, mag je niet snel veranderen, daarom is de fotografe van dienst opnieuw Lisa Bilterijst.

Maximum 15 deelnemers

Vanaf 10 jaar tot en met 15 jaar

Data: van 9 augustus tot en met 13 augustus – uren: Elke dag van 9u00 tot 16u30

Inschrijvingsgeld: 215 €/deelnemer (materiaal, alsook tussendoortje en drankje inbegrepen) (gelieve eigen fototoestel en dagelijks lunchpakket mee te brengen)

Super-Fablabkamp – 16 tot en met 20 augustus 2021

Super-Fablabkamp 2020
Super-Fablabkamp 2020

Naast 3D-printen en lasercutten, voorzien we natuurlijk nog leuke dingen… wat? We maken een tekenrobot en we maken ook iets met lege oesterschelpen. We maken nog meer en dat maken we zo snel mogelijk bekend! Hou daarom onze website en Facebook-pagina in de gaten of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Zoals altijd, alles wat er wordt gemaakt, nemen jullie natuurlijk mee naar huis op het einde van het kamp!

Vanaf 8 jaar tot en met 12 jaar

Maximum 15 deelnemers

Datum: van 16 tot en met 20 augustus 2021 – uren: van 9u00 tot 16u30

Inschrijvingsgeld: 215€/deelnemer (materiaal, tussendoortje en drankje zijn inbegrepen – gelieve zelf lunchpakket te voorzien)

Open Fablab – nieuwe datum volgt

CNC frees

Tijdens het open fablab stellen we de maker space vrijblijvend open voor studenten en volwassenen. Je betaalt niets, behalve voor het verbruiksmateriaal wanneer je iets maakt dat je later mee naar huis neemt. 

Je kan dus gebruik maken van onze infrastructuur om je eigen projecten te realiseren. De aanwezige begeleider houdt een oogje in het zeil en helpt waar nodig en kan.

We verwachten wel dat je ons fablabreglement ondertekent en dat je je creaties deelt op onze sociale media.

Vanaf 13 jaar tot en met …

Maximum 7 deelnemers

Datum: Zaterdag ??? – Uren: van 14u00 tot 17u00

Inschrijvingsgeld: gratis, enkel verbruiksmateriaal en lasertijd te betalen.

Kinderatelier De Helix -Kruidenwijzer – nieuwe datum volgt

kruidenwijzer

De kruidenwijzer – een windroos die wel wat weg heeft van het rad van fortuin – is een spel met opdrachten voor kinderen van 6-14 jaar.

Het is de bedoeling de wondere wereld van de kruiden te verkennen en als groep alle opdrachten tot een goed einde te brengen. We zullen ook kruiden plukken en deze verwerken, zoals echte herboristen.

Deze activiteit is ontwikkeld door Flore vzw in samenwerking met Astertechnics en het Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu: De Helix.

Vanaf 6 jaar tot en met 14 jaar

Maximum 15 deelnemers

Datum: ??? – uren: van 14u00 tot 17u00

Inschrijvingsgeld: 25€/deelnemer (materiaal, tussendoortje en drankje zijn inbegrepen)