Activiteiten

Beat it – voorjaar 2020

Droom je ervan producer te worden of houd je gewoon van muziek maken? Dan is de “Beat it” de ideale workshop voor jou.

Tijdens de 4 sessies verkrijg je inzicht in het produceren van muziek met Ableton en de verschillende functies van een drumpad. Onder begeleiding van een professionele docent leer je de basis van de software begrijpen en toe te passen. Daarmee kan jij aan de slag met het opnemen, bewerken en produceren van muziek.

Vanaf 14 jaar tot en met …

Maximum 8 deelnemers

Datum: zondag 13, 20 en 27 oktober en 3 november 2019 – Uren: van 14u00 tot 17u00

Inschrijvingsgeld: 140€/deelnemer (materiaal, tussendoortje en drankje zijn inbegrepen)

Juwelen met zilverklei – 01/12/2019

Mieke Backaert komt opnieuw een workshop Art Clay geven. Wil je weten welke prachtige juweeltjes er werden gemaakt, kijk dan zeker eens naar de foto’s op deze website. Zilverklei laat zich heel makkelijk verwerken tot een juweel, op de foto enkele creaties gemaakt tijdens een andere workshop. De creatie wordt eerst gevormd, gedroogd, geschuurd of geveild en nadien afgebakken in een speciale oven. Eens afgebakken krijg je een volwaardig zilveren juweel. Je kan tijdens een workshop dus zelf jouw eigen zilveren juweel komen maken in een tijdsspanne van ca 4 à 5 uur.

Mieke zorgt ook voor een kleine wijnproeverij!

Vanaf 16 jaar tot en met 99 jaar

Maximum 8 deelnemers

Datum: zondag 1 december 2019 – Uren: van 10u00 tot 15u00

Inschrijvingsgeld: 75€/deelnemer (10 gram zilverklei, materiaal, tussendoortje en drankje zijn inbegrepen)

3D-printen voor volwassenen – 26/10/2019

Niet alleen kinderen en de jeugd, hebben interesse in 3D-printen. We krijgen ook heel wat vraag van volwassenen!

Daarom organiseren we samen met de bibliotheek van Geraardsbergen deze workshop. Kom een 3D-tekening maken om daarna uit te printen met één van onze 3D-printers. Alles kan van sleutelhanger, koelkastmagneet, een ring, of een ander gadget….

Enkel volwassenen

Maximum 15 deelnemers

Datum: zaterdag 26 oktober 2019 – Uren: van 09u30 tot 12u00

Inschrijvingsgeld: 3,00€/deelnemer

Herfstkamp: 28 en 29 oktober 2019 (VOLZET!)

Naast 3D-printen en lasercutten, voorzien we natuurlijk nog leuke dingen…

Zoals o.a. een lightboard (De deelnemers kunnen hun eigen op maat gemaakte heldere polymeerplaat maken met een verborgen boodschap. Door inktpatronen toe te passen ontsnapt het licht uit de plaat en wordt een afbeelding weergegeven). Deze activiteit wordt begeleid door Phablabs 4.0

… een blikracemachine en we gaan aan de slag met powertex.

Zoals altijd, alles wat er wordt gemaakt, nemen jullie natuurlijk mee naar huis op het einde van het kamp!

Vanaf 8 jaar tot en met 13 jaar

Maximum 15 deelnemers

Datum: 28 en 29 oktober 2019 – uren: van 9u00 tot 16u00

Inschrijvingsgeld: 95€/deelnemer (materiaal, tussendoortje en drankje zijn inbegrepen – gelieve zelf lunchpakket te voorzien)

Nieuwjaarskamp: 2 en 3 januari 2020

Naast 3D-printen en lasercutten, voorzien we natuurlijk nog leuke dingen… Deze keer maken we zelf deo, shampoo en massage-olie met Flore vzw.

Wat doen we nog? Dat maken we zo snel mogelijk bekend! Hou daarom onze website en Facebook-pagina in de gaten of schrijf je in op onze nieuwsbrief

Zoals altijd, alles wat er wordt gemaakt, nemen jullie natuurlijk mee naar huis op het einde van het kamp!

Vanaf 8 jaar tot en met 13 jaar

Maximum 15 deelnemers

Datum: 2 en 3 januari 2020 – uren: van 9u00 tot 16u00

Inschrijvingsgeld: 95€/deelnemer (materiaal, tussendoortje en drankje zijn inbegrepen – gelieve zelf lunchpakket te voorzien)

Paaskamp: 6, 7 en 8 april 2020

Naast 3D-printen en lasercutten, voorzien we natuurlijk nog leuke dingen… wat? Dat maken we zo snel mogelijk bekend! Hou daarom onze website en Facebook-pagina in de gaten of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

.

Zoals altijd, alles wat er wordt gemaakt, nemen jullie natuurlijk mee naar huis op het einde van het kamp!

Vanaf 8 jaar tot en met 13 jaar

Maximum 15 deelnemers

Datum: 6, 7 en 8 april 2020 – uren: van 9u00 tot 16u00

Inschrijvingsgeld: 135€/deelnemer (materiaal, tussendoortje en drankje zijn inbegrepen – gelieve zelf lunchpakket te voorzien)

Digitaal fotografiekamp – van 6 tot en met 10/07/2020

Om te weten hoe leuk en tegelijkertijd leerrijk het is, neem je best eens een kijkje naar ons fotoalbum van de afgelopen 3 jaar. We starten met de technische eigenschappen rond het fototoestel zelf: hoe werkt het diafragma, voor wat staat ISO, enz… We gaan terug in de tijd om uit te zoeken hoe de eerste fototoestellen werkten. We maken zelf een camera obscura, zowel in het groot (de volledige ruimte van het fablab) als in een kleine doos. De geheimen van een goede belichting komen ook aan bod. Buiten het maken van portretten, gaan we ook op stap in de onmiddellijke omgeving om foto’s te maken, dit zowel in een bos als op een terrein vol oude machines. We laten werken met kleur en water. En hoe kan je het best snelle bewegende personen of objecten fotograferen. Of hoe laten we een model poseren? Tenslotte is er ook het digitale aspect want wie wil nu zijn foto’s niet bewerken op computer?! Hoe kunnen we foto’s bewerken, welke paketten bestaan er buiten het gekende Photoshop? Behalve bepaalde zelf genomen foto’s bewerken en “verbeteren”, worden ze ook vervormd tot gekke foto’s, enz… Foto’s kun je delen met je vrienden en familie al dan niet via de sociale media, maar bij ons kiest iedereen een foto die hij digitaal bewerkt heeft om deze dan te drukken op een T-shirt of een katoenen zak. Het technische aspect van het bedrukken van stoffen wordt ook uitgelegd.

En deze keer komt Phablabs 4.0 ook een lenticulaire workshop geven. Wat is dat? Kom het ontdekken, jullie zullen niet ontgoocheld zijn!

Nadat alle foto’s zijn gekozen en bewerkt wordt er gezamelijk gewerkt aan een professionele presentatie/slideshow voor het slotevent voor de ouders en grootouders.

Formules van geslaagde kampen, mag je niet snel veranderen, daarom is de fotografe van dienst opnieuw Lisa Bilterijst.

Vanaf 10 jaar tot en met 15 jaar

Maximum 15 deelnemers

Data: van 6 juli tot en met 10 juli – uren: Elke dag van 9u00 tot 16u00

Inschrijvingsgeld: 215 €/deelnemer (materiaal, alsook tussendoortje en drankje inbegrepen) (gelieve eigen fototoestel en dagelijks lunchpakket mee te brengen)

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram