Activiteiten

Een maker space voor kinderen om alles te ontdekken over technologie, elektriciteit, elektronica, 3D printen, lasercutting en zo veel meer!Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten en nieuwtjes? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Specifieke maatregelen rond Covid-19 tijdens de activiteiten

We houden ons aan de set van verplichte regels voor alle georganiseerde activiteiten, aanbod, kampen, werkingen voor (en meestal door) kinderen en jongeren, gekend onder de jeugdwerkregels die zijn terug te vinden op de website ambrassade.be. 

Voor al onze activiteiten worden er fiscale attesten uitgeschreven en voor de kampen is er ook tussenkomst van de mutualiteiten.

Jonge Ontdekkers (kleuterworkshops) – op woensdagnamiddag

Jonge Ontdekkers

Samen met Arteveldehogeschool werken we aan het project “Let’s STEM together”.

De eerste activiteiten in onze regio vonden het afgelopen jaar plaats speciaal voor kinderen tussen de 5 en 7 jaar. Vermits deze samenwerking met twee jaar verlengd werd, voorzien we opnieuw maandelijkse kleuterworkshops vanaf begin oktober.

* 20/04/2022 – insectenhotel

* 04/05/2022 – is afval ook afval?

* 18/05/2022 – koken met ingrediënten uit de natuur

* 01/06/2022 – juwelen met natuurlijke materialen

* 29/06/2022 – koel blijven bij een hittegolf


Vanaf 5 jaar tot en met 7 jaar.

Maximum 15 deelnemers.

Uren: telkens van 14u00 tot 17u00, behalve op 07/04/2022.

Inschrijvingsgeld: 12 €/deelnemer/sessie (materiaal, alsook tussendoortje en drankje inbegrepen).

Filosofeercafés voor hoogbegaafden

Zoals beloofd, doen we ook dit werkjaar verder met de filosofeercafés, een samenwerking tussen Bekina vzw en Astertechnics vzw.

Filosoferen is ‘samen hardop nadenken’: een sociale en scherpzinnige activiteit waarbij je vragen stelt, naar elkaar luistert, je gedachten verwoordt en onderbouwt of “critical, creative and caring thinking” (Lipman, 1991).

Andreas en Fien zijn de 2 enthousiaste begeleiders om opnieuw boeiende thema’s en pittige conversaties aan bod te laten komen.

Bert en Michiel van vorig werkjaar kijken over de schouders mee, want ze willen niet veel missen. 😉

Gezien de deelnemers uit verschillende hoeken van Vlaanderen komen, blijven we de filosofeercafés online houden.

Na inschrijving bezorgen we de link om deel te nemen.

Leeftijd: tussen 9 en 13 jaar

  • Dinsdag 19/04/2022 – thema “Wiskunde en filosofie” 
  • Dinsdag 10/05/2022

Uren: van 19.30 u tot 21.00 u.

Maximum 8 deelnemers om praktische redenen.

Inschrijvingsgeld: 3,00 €/deelnemer.

Fotografiekamp – van 11 tot en met 15 juli 2022

Fotografiekamp 2021
Fotografiekamp 2021

Om te weten hoe leuk en tegelijkertijd leerrijk het is, neem je best eens een kijkje naar ons fotoalbum van de afgelopen 4 jaar. We starten met de technische eigenschappen rond het fototoestel zelf: hoe werkt het diafragma, voor wat staat ISO, enz… We gaan terug in de tijd om uit te zoeken hoe de eerste fototoestellen werkten. We maken zelf een camera obscura. De geheimen van een goede belichting komen ook aan bod. Buiten het maken van portretten, gaan we ook op stap in de onmiddellijke omgeving om foto’s te maken. We laten werken met kleur en water. En hoe kan je het best snelle bewegende personen of objecten fotograferen. Of hoe laten we een model poseren? Tenslotte is er ook het digitale aspect want wie wil nu zijn foto’s niet bewerken op computer?! Hoe kunnen we foto’s bewerken, welke pakketten bestaan er buiten het gekende Photoshop? Behalve bepaalde zelf genomen foto’s bewerken en “verbeteren”, worden ze ook vervormd tot gekke foto’s, enz… Foto’s kun je delen met je vrienden en familie al dan niet via de sociale media, maar bij ons kiest iedereen een foto die hij digitaal bewerkt heeft om deze dan te drukken op een T-shirt of een katoenen zak.

Nadat alle foto’s zijn gekozen en bewerkt wordt er gezamelijk gewerkt aan een presentatie/slideshow voor het slotevent voor de ouders en grootouders.

Formules van geslaagde kampen, mag je niet snel veranderen, daarom is de fotografe van dienst voor de 6de keer Lisa Bilterijst.

  • Datum: van 11 tot en met 15 juli 2022.

Vanaf 10 jaar tot en met 15 jaar.

Maximum 12 deelnemers.

Uren: telkens van 9u00 tot 16u00.

Inschrijvingsgeld: 230 €/deelnemer (materiaal, alsook tussendoortje en drankje inbegrepen). Gelieve eigen fototoestel en dagelijks lunchpakket mee te brengen.

Super-Fablabkamp – 8 tot en met 12 augustus 2022

Superfablabkamp
Superfablabkamp 2021

Naast 3D-printen en lasercutten, voorzien we natuurlijk nog leuke dingen… wat? We maken een tekenrobot en we maken ook iets met lege oesterschelpen. We maken nog meer en dat maken we zo snel mogelijk bekend! Hou daarom onze website en Facebook-pagina in de gaten of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Zoals altijd, alles wat er wordt gemaakt, nemen jullie natuurlijk mee naar huis op het einde van het kamp!

  • Datum: van 8 tot en met 12 augustus 2022.

Vanaf 8 jaar tot en met 12 jaar.

Maximum 15 deelnemers.

Uren: telkens van 9u00 tot 16u00.

Inschrijvingsgeld: 230 €/deelnemer (materiaal, tussendoortje en drankje zijn inbegrepen). Een dagelijks lunchpakket moet je wel zelf voorzien.

Kookkamp – van 22 tot en met 26 augustus 2022

Kookkamp 2021
Kookkamp 2021

Het eerste kookkamp was een succes! Daarom gaan we samen met Emma Bilterijst voluit voor een tweede kookkamp. Dagelijks koken we voorgerechtje(s) en een hoofdgerecht. Ook een nagerecht of gebak als 2 drankjes staan op het menu. Dit jaar gaan we ook meer aandacht besteden aan het dresseren van de borden. We laten ons elke dag inspireren door zeer gekende specialiteiten van een bepaald land. Het menu volgt later.

Wat we koken, gaan we natuurlijk zelf opeten. De recepten krijgen jullie uiteraard mee naar huis!

  • Datum: van 22 tot en met 26 augustus 2022.

Vanaf 10 jaar tot en met 16 jaar.

Maximum 12 deelnemers.

Uren: telkens van 9u00 tot 16u00.

Inschrijvingsgeld: 255 €/deelnemer (materiaal, tussendoortje en drankje zijn inbegrepen – lunchpakket dienen jullie uiteraard NIET te voorzien).