Fablabkamp met Top-vakantie

Een maker space voor kinderen om alles te ontdekken over technologie, elektriciteit, elektronica, 3D printen, lasercutting en zo veel meer!

Fablabkamp met Top-vakantie

Superblij met deze groep van deelnemers, want er is heel wat #girlpower aanwezig! Ook een zeer gevarieerd programma. De eerste dag werd Tinkercad uitgelegd en kon iedereen aan de slag om zijn eigen ontwerp te maken voor de 3D-printers. Dus heel wat werk voor de printers van Velleman en 3dinthebox. Ook de eerste stappen in GIMP werden gezet, zodat iedereen een foto kan kiezen en tijdens de week kan bewerken om zelf te drukken op een katoenen zak. De tweede dag moest iedereen aan de slag met de soldeerbout om een LED-wheel te maken. Niet zo evident, maar superleuk resultaat na wat zwoegen! 😉 Er kwam zelfs een Flamigel “plakker” aan te pas, die we gratis mochten ontvangen en spijtig genoeg ook te pas zijn gekomen. Eén voor één werden de 3D-prints gemaakt. De 3de dag werd er gestart met de hovercraft. En werd er nog wat meer met GIMP gewerkt terwijl de lasercutter het frame van de hovercraft sneed. Op dag 4 werden de hovercrafts afgewerkt en uitgebreid getest want het gewicht van de batterij moet op de juiste plaats zitten. Nadien werd het tijd om de kunstenaar bij iedereen naar boven te laten komen! Op dag 5 werden de lichtjes in de schilderijtjes geplaatst en konden de deelnemers met Scratch aan de slag. De laatste dag werden er draagzakken gedrukt met een bewerkte foto in Gimp, een geluidsdoosje werd gemaakt en ook nu kwam Scratch aan bod. Enkele deelnemers hebben ook een verkeerslicht met Arduino geprogrammeerd. Iedereen heeft zich zelf overtroffen want het was niet altijd even evident om de creaties te maken! Dikke, dikke proficiat aan alle deelnemers! (y) Allemaal uitdagende activiteiten georganiseerd samen met Top Vakantie vzw, overnachtingen waren in het Jeugdhuis ’t Schipke, allemaal te Geraardsbergen. Met dank aan Aster De Bolle, Jordy Robignon, Tessa Ickx, Daan Beernaert en Kurt voor de begeleiding.

https://www.facebook.com/pg/astertechnics/photos/?tab=album&album_id=1573271012773651