TOP-vakantie op STEM kamp

Een maker space voor kinderen om alles te ontdekken over technologie, elektriciteit, elektronica, 3D printen, lasercutting en zo veel meer!

TOP-vakantie op STEM kamp

Voor de tweede maal deze zomer hebben we Top Vakantie vzw op bezoek en ze komen van overal in Vlaanderen. Ook deze keer stond er terug heel wat op het programma. Een hele uitdaging voor de deelnemers want door de verschillende technische zaken wordt ook het geduld en doorzettingsvermogen soms op de proef gesteld. Maar wees fier, want iedereen slaagt er in om alles te maken. Uiteraard starten we met 3D ontwerpen, want ook onze 3D-printers hebben last van de warmte en we willen zeker zijn dat alles tegen vrijdag klaar is. En dan was er ook een introductie tot GIMP, het ideale pakket om foto’s mee te bewerken. Op dag 2 was het iets moeilijker. Een LED-wheel maken is dan ook niet zo evident. Solderen, met lijmpistool werken, hoe werkt de elektriciteit, …. maar toch kregen we nu ook “wauw” te horen als het LED-wheel wordt getest in het donker. Dinsdag kwam eerst GIMP terug aan bod, omdat het het doosje nog diende gemaakt te worden met de lasercutter. Met dank aan Jordy Robignon om dit te ontwerpen. Na wat puzzelwerk diende het mechanisme te worden bevestigd om geluid of een zinnetje op te nemen, dat nadien opnieuw oneindig kan worden afgespeeld. De ouders zullen blij zijn het komende weekend met dit speeltje. ­čśë De vierde dag kwam kunst en creativiteit aan bod. We zijn steeds aangenaam verrast van de leuke schilderijtjes die we zien krijgen. Maar de verrassing is dat deze kunstwerkjes gepimpt worden met 2 LED-lichtjes. Eindelijk, op donderdag kwam eindelijk de hovercraft aan beurt. Iedereen keek er naar uit. Met nog wat extra motortjes en schuifschakelaars van Gotron kon alles worden afgewerkt. De tijd vliegt als je leuke dingen doet. De laatste dag werden de zakken bedrukt met zelf bewerkte foto’s met Gimp. Sommige LED-wheels en schilderijtjes werden nog eens nagekeken zodat alles goed kon werken. En tot slot werd er elektriciteit geleid door een tekening gemaakt met potloden. Uiteraard is dit kamp mogelijk dankzij onze begeleiders Sylvie Dewaele, Carine Gezels, Aster De Bolle, Pepijn De Bolle en Kurt De Meulenaere. Ook de animatoren van TOP Vakantie zijn enthousiaste helpers..┬á

https://www.facebook.com/pg/astertechnics/photos/?tab=album&album_id=1606718346095584