International Scratch Day – 12/05/2018

Een maker space voor kinderen om alles te ontdekken over technologie, elektriciteit, elektronica, 3D printen, lasercutting en zo veel meer!

International Scratch Day – 12/05/2018

’t was weer een leuke dag! Programmeren met Scratch maar zonder computer… een beetje raar maar ook zeer leuk. Een laatste keer geoefend om klaar te zijn voor de wedstrijd. Want op 12 Mei 2018 viert de computertaal Scratch, de gratis codertaal voor kinderen, zijn internationale dag. Iedereen komt dan samen om hun projecten en ideeën te tonen en uit te wisselen en vooral ook om aan nieuwelingen Scratch aan te leren. Meer dan 1000 projecten over de ganse wereld doen mee. In België rolden Coderdojo Aalst en Codescool hun mouwen op om dit in Aalst ook te organiseren. Iedereen was welkom om zijn eigen spel te programmeren, een mBot aan te sturen of een Micro:Bit aan te sluiten. Je kon je codeervaardigheden ontdekken en een robot bedienen. Voor elk wat wils, van absolute beginner tot… Ook wij waren aanwezig met de Allbot van Velleman Projects. Met dank aan Koen Van de Moortele communicatie Odisee voor enkele bijkomende foto’s. 

https://www.facebook.com/pg/astertechnics/photos/?tab=album&album_id=1488979937869426