Paas-Fablabkamp

Een maker space voor kinderen om alles te ontdekken over technologie, elektriciteit, elektronica, 3D printen, lasercutting en zo veel meer!

Paas-Fablabkamp

Een zonnecelwagen van A tot Z in mekaar knutselen en onderdelen zoveel mogelijk zelf maken… onze deelnemers zijn er in geslaagd! Het chassis hebben ze zelf gezaagd, de nodige gaatjes geboord, de wielen werden gedaan met de lasercutter, de tandwielen ontworpen en geprint met de 3D printers van Velleman Projects en 3dinthebox. Stap voor stap werden het motortje, de zonnecel, beugels en versiering toegevoegd. De 2de dag kwam het programmeren van het verkeerslicht met Arduino aan bod, de zeer leuke ontwerpen in tinkercad werden uitgeprint, tekeningen en foto’s werden bewerkt en op een T-shirt bedrukt en uiteraard… dankzij de stralende zon werden de zonnecelwagentjes uitvoerig getest! Dank aan de coaches Jurgen Neckebroeck van JN Service, Daan Beernaert, Els Bauwens, Aster De Bolle, Kurt De Meulenaere en Pepijn De Bolle. Dank aan de leveranciers van ons materiaal Gotron, Brico , Amitex Inspiratiebron voor de bouw van de zonnecelwagen is MasynMachien.

https://www.facebook.com/pg/astertechnics/photos/?tab=album&album_id=1456010954499658