Maker Faire Lille 2018

Maker Faire Lille 2018

Super interessante beurs dit weekend voor de makers onder ons! Wij waren onder de indruk van Domolab die elektronische muziekinstrumenten maken met oude telefoons, strijkijzer, en nog andere gekke voorwerpen! Buiten allerlei demonstraties en voorstellingen van producten zijn er ook de ateliers voor de kinderen. Dit zijn uiteenlopende workshops gaande van het gebruik van 3D pennen, knutselen van auto’s, houtbewerking, textielbewerking, lasercutten, solderen, met de drones vliegen, enz…. We waren aangenaam verrast om te zien dat er heel wat scholen op bezoek waren met jonge kinderen vanaf het 1ste leerjaar. Voor de studenten waren er dan de hogescholen en kunstacademies aanwezig die het gebruik van 3D printers en lasercutters promoten om hun maquettes te maken en nog veel meer. Ook voorwerpen met de 3D printer gemaakt in keramiek en zelfs beton waren te bezichtigen. Uiteraard waren er robots en drones maar ook creaties met speciale lichteffecten.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Lampenhouders met gerecycleerd materiaal
Allerlei workshops gaande van het gebruik van 3D pennen, knutselen van auto's, houtbewerking, textielbewerking, lasercutten, met de drones vliegen, .....
Load more

 

EMAIL
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram