keurmerk stemacademie

ASTERTECHNICS VZW


Motivatie en interesse zijn belangrijker dan de leeftijd!

Beste ouders, op onze website staan telkens de leeftijden vermeld bij elke workshop. Dit is een indicatie om te voorkomen dat de leeftijden binnen een groep te ver uit mekaar zouden liggen wat een workshop kan bemoeilijken. Heeft jouw dochter en/of zoon toch interesse en valt zij of hij net buiten de grens, geef ons dan zeker een seintje, want wij bekijken op basis van de reeds ingeschrevenen of we een uitzondering kunnen maken.

Graag willen wij nog vermelden dat onze workshops in samenwerking met de Bibliotheek van Geraardsbergen worden georganiseerd.

Hieronder vind je de aankomende activiteiten en helemaal onderaan het inschrijvingsformulier.

Klik op de titel:

Sterrennacht met LEDjes: 2/02/2019

een van L'Arte leert je een schildertechniek aan gebaseerd op het kunstwerk van Van Gogh, namelijk Sterrennacht. Maar we maken het net iets specialer want het is natuurlijk niet gewoon een schilderijtje naschilderen! Iedereen maakt een persoonlijk werkje volgens eigen inspiratie en in plaats van de sterren te schilderen worden ze voorgesteld door LED-lichtjes. Een echte STEAM-workshop dus!

Datum: zaterdag 2 februari

Uren: van 14u00 tot 17u00

Inschrijvingsgeld: 35€/deelnemer (materiaal, tussendoortje en 1 drankje zijn inbegrepen

Vanaf 7 jaar tot en met 12 jaar

Maximum 15 deelnemers

foto sterrennacht

Top / Inschrijven

Juwelen met zilverklei: 09/02/2019 (voor volwassenen)

Mieke Backaert van Vetrobeads komt opnieuw een workshop Art Clay geven. Zie hieronder een collage van de prachtige juweeltjes die bij ons reeds werden gemaakt. Zilverklei laat zich heel makkelijk verwerken tot een juweel, op de foto enkele creaties gemaakt tijdens een andere workshop. De creatie wordt eerst gevormd, gedroogd, geschuurd of geveild en nadien afgebakken in een speciale oven. Eens afgebakken krijg je een volwaardig zilveren juweel. Je kan tijdens een workshop dus zelf jouw eigen zilveren juweel komen maken in een tijdsspanne van ca 4 à 5 uur.

Mieke zorgt ook voor een kleine wijnproeverij!

Datum: zaterdag 09 februari

Uren: van 13u00 tot 17u00

Inschrijvingsgeld: 75€/deelnemer (10 gram zilverklei, materiaal, tussendoortje en 1 drankje zijn inbegrepen)

Maximum 8 deelnemers

Vanaf 16 jaar tot en met 99 jaar

foto juwelen met zilverklei

Top / Inschrijven

Start voorbereiding wedstrijd Robocup Junior te Technopolis: 16/02/2019

Robocup Junior is een jaarlijkse robotwedstrijd voor jongeren van 8 tot 18 jaar oud. Dit jaar vindt de 11de editie plaats op zaterdag 18 mei 2019 in Technopolis.

In 2017 werd we 2de en vorig jaar behaalde we de 1ste plaats. Zie onze home pagina voor de foto's en de filmkes.

In teamverband kunnen we deelnemen aan één van drie spannende disciplines, en wij kiezen voor de coolste en leukste wedstrijd namelijk: Robotdans!

We zoeken samen een leuk liedje dat we bewerken. We bedenken een dansje voor de robots en onszelf. We programmeren de robots en maken een leuk decor.

Meer informatie vind je op: Robocup Junior

Ook dit jaar willen we in de top 3 eindigen. Doen jullie mee? We beperken ons tot 6 deelnemers want het podium is niet zo groot.

Data: de eerste samenkomst vindt plaats op zaterdag 16 februari, voor de andere voorbereidingen leggen we de agenda's samen.

Uren: van 14u30 tot 17u00

Inschrijvingsgeld: 85€/deelnemer (voor het materiaal van het decor en de begeleiding. De wedstrijddag is volledig gratis, ook de inkom tot Technopolis voor de deelnemers en hun supporters)

Maximum 6 deelnemers

Vanaf 8 jaar tot en met 12 jaar

logo Robocup Junior

Top / Inschrijven

Beelden maken met textielverharder: 02/03/2019 (voor volwassenen)

Zelf eens een beeld maken voor binnen of buiten, voor jezelf of als cadeautje, én in een leuke omgeving met een vlotte begeleidster?

Ons fablab wordt omgetoverd tot een atelier en jullie zullen Powertex gebruiken voor de beelden. Dit is is een textielverharder en tegelijkertijd een milieuvriendelijk alternatief voor polyester, op waterbasis. De mogelijkheden zijn oneindig maar wij starten met onderstaande 3 mogelijkheden, waaruit jullie 1 model dienen te kiezen.

Datum: zaterdag 01 december 2018

Uren: van 10u00 tot 16u00

Inschrijvingsgeld: 85€/deelnemer (materiaal, tussendoortje en drankje zijn inbegrepen - gelieve zelf lunchpakket te voorzien)

Vanaf 18 jaar tot en met 99 jaar

Maximum 7 deelnemers

model 1 model 3 model 4

Top / Inschrijven

3D printen voor volwassenen: 23/03/2019

Samen met de bibliotheek van Geraardsbergen organiseren we de workshop 3D-printen speciaal voor volwassenen, omdat jullie dit natuurlijk ook eens willen zien!

Datum: zaterdag 23 maart 2019

Uren: van 14u00 tot 18u00

Inschrijvingsgeld: 35€/deelnemer (materiaal, tussendoortje en drankje zijn inbegrepen - gelieve zelf lunchpakket te voorzien)

Vanaf 18 jaar tot en met 99 jaar

Maximum 15 deelnemers

Top / Inschrijven

Paaskamp: 8 en 9 april 2019

Het programma wordt zo snel mogelijk meegedeeld.

Datum: 8 en 9 april

Uren: van 9u00 tot 16u00

Inschrijvingsgeld: 95€/deelnemer (materiaal, tussendoortje en drankje zijn inbegrepen - gelieve zelf lunchpakket te voorzien)

Vanaf 8 jaar tot en met 13 jaar

Maximum 15 deelnemers

Top / Inschrijven

Digitaal fotografiekamp: 8 juli t.e.m. 12 juli 2019

Om te weten hoe leuk en tegelijkertijd leerrijk het is, neem je best eens een kijkje naar ons fotoalbum van zowel 2017 als 2018. We starten met de technische eigenschappen rond het fototoestel zelf: hoe werkt het diafragma, voor wat staat ISO, enz... We gaan terug in de tijd om uit te zoeken hoe de eerste fototoestellen werkten. We maken zelf een camera obscura, zowel in het groot (de volledige ruimte van het fablab) als in een kleine doos. De geheimen van een goede belichting komen ook aan bod. Buiten het maken van portretten, gaan we ook op stap in de onmiddellijke omgeving om foto’s te maken, dit zowel in een bos als op een terrein vol oude machines. We laten werken met kleur en water. En hoe kan je het best snelle bewegende personen of objecten fotograferen. Of hoe laten we een model poseren? Tenslotte is er ook het digitale aspect want wie wil nu zijn foto’s niet bewerken op computer?! Hoe kunnen we foto's bewerken, welke paketten bestaan er buiten het gekende Photoshop? Behalve bepaalde zelf genomen foto's bewerken en "verbeteren", worden ze ook vervormd tot gekke foto's, enz... Foto's kun je delen met je vrienden en familie al dan niet via de sociale media, maar bij ons kiest iedereen een foto die hij digitaal bewerkt heeft om deze dan te drukken op een T-shirt of een katoenen zak. Het technische aspect van het bedrukken van stoffen wordt ook uitgelegd. Nadat alle foto's zijn gekozen en bewerkt wordt er gezamelijk gewerkt aan een professionele presentatie/slideshow voor het slotevent voor de ouders en grootouders.

formules van geslaagde kampen, mag je niet snel veranderen, daarom is de fotografe van dienst is opnieuw Lisa Bilterijst.

Data: van 8 juli tot en met 12 juli

Uren: Elke dag van 9u00 tot 16u00

Inschrijvingsgeld: 215 €/deelnemer (materiaal, alsook tussendoortje en drankje inbegrepen) (gelieve eigen fototoestel en dagelijks lunchpakket mee te brengen)

Vanaf 10 jaar tot en met 15 jaar

Maximum 15 deelnemers

foto fotografiekamp

Top / Inschrijven

Superfablabkamp: 29 juli t.e.m. 2 augustus 2019

Het programma wordt zo snel mogelijk meegedeeld.

Data: van 29 juli t.e.m. 2 augustus

Uren: Elke dag van 9u00 tot 16u00

Inschrijvingsgeld: 215 €/deelnemer (materiaal, alsook tussendoortje en drankje inbegrepen) (gelieve eigen fototoestel en dagelijks lunchpakket mee te brengen)

Vanaf 9 jaar tot en met 14 jaar

Maximum 15 deelnemers

Top / Inschrijven

Fiscale attesten

Voor kinderen tot en met 12 jaar kunnen we voor 2017 fiscale attesten uitschrijven. Het is dus belangrijk om bij de inschrijving de juiste gegevens door te geven, dus ook geboortedatum.Top

Tussenkomst mutualiteit

Voor kampen kan er bij bepaalde mutualiteiten (spijtig genoeg niet bij iedereen) een tussenkomst gevraagd worden. Hiervoor kunnen de ouders ons het invulformulier van hun mutualiteit bezorgen om in te vullen.Top

Vrijetijdspas Geraardsbergen

Kinderen kunnen de vrijetijdspas gebruiken voor workshops van een halve dag. Naar de toekomst toe proberen we dit uit te breiden naar andere workshops en kampen.

foto vrijetijdspas

Top

Inschrijvingsformulier

U wenst zich in te schrijven voor een Workshop

Let op! De inschrijving is pas definitief van zodra u de bevestigingsmail hebt ontvangen én na ontvangst van het inschrijvingsgeld op volgend rekeningnummer BE81 6528 5010 2224. Gelieve eveneens naam van het kind en naam van de workshop te vermelden bij de overschrijving. Contante betaling is niet mogelijk.Tijdens onze activiteiten worden er foto's genomen die kunnen gebruikt worden o.a. op onze website, sociale media en in onze nieuwsbrieven. Indien u hiermee niet akkoord bent, gelieve ons dit dan mee te delen bij de inschrijving aub zodat wij hiermee rekening kunnen houden.

Bij een inschrijving, krijg je vanaf dan ook onze nieuwsbrieven. Uiteraard kunt u zich op elk ogenblik uitschrijven. Onderaan elke pagina van deze website, vindt u eveneens onze privacybeleid terug. Aarzel zeker niet om ons te contacteren voor bijkomende informatie.

Top

Annulatievoorwaarden

Vanaf ontvangst van de bevestigingsmail gelden de volgende annulatievoorwaarden:

Annulatie door DEELNEMER

Annulatie gebeurt steeds schriftelijk via mail info@astertechnics.be.

Bij annulatie tot 5 werkdagen voor de start van de cursus blijft 25% van het inschrijvingsbedrag verschuldigd. Bij annulatie minder dan 5 werkdagen voor de start van de cursus blijft het volledige inschrijvingsbedrag verschuldigd.

Indien u verhinderd bent de cursus te volgen kan u zich, in plaats van te annuleren, wel laten vervangen door iemand anders. U meldt dit via mail info@astertechnics.be vóór de start van de workshop

Annulatie door ASTERTECHNICS

Astertechnics vzw behoudt zich het recht voor om omwille van organisatorische redenen een initiatief af te gelasten (bv. door te weinig deelnemers) of te verplaatsen (bv. door ziekte van de lesgever of onbeschikbaarheid van een zaal door overmacht).

Alle deelnemers worden hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld, hetzij via mail, hetzij telefonisch.

In geval van een afgelasting krijgt elke deelnemer het inschrijvingsbedrag, zo dit reeds was vereffend, integraal teruggestort.

In geval van een verplaatsing naar andere data, kan elke deelnemer hetzij zijn of haar inschrijving overzetten, hetzij kosteloos annuleren, waarbij het inschrijvingsbedrag integraal wordt teruggestort.

Top